Новини

ЗСУ можуть відбити Сєвєродонецьк, але у міста немає величезного стратегічного значення – Гайдай

Збройні сили України можуть відвоювати Сєвєродонецьк, однак місто не має величезного стратегічного значення. А коли окупанти відступатимуть, то почнуть знищувати все позаду себе за допомогою важкої артилерії та авіації.

Такою думкою поділився голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в інтерв’ю Суспільному.

“Тут військове командування має приймати рішення, тому що вибити росіян із Сєвєродонецька — можливо. Це завдання нам під силу. Єдине — а який буде наступний крок? Вони відійдуть і з важкої артилерії з авіацією знищать все. У стратегічному плані місто Сєвєродонецьк не має величезного значення. У цьому плані має значення Лисичанськ, який розташований вище та вигідніше, себто панівні висоти”, — заявив Гайдай.

При цьому голова Луганської ОВА підкреслив, що в політичному плані звільнення Сєвєродонецька має сенс. Повернення обласного центру під повний контроль України підняло б дух наших громадян. А от росіян така невдача, навпаки, деморалізувала б, особливо після гучних заяв у пропагандистських ЗМІ про захоплення Сєвєродонецька.

“А як вони контролюють місто, де ведуться бої? Тільки позавчора взяли шістьох полонених. Що ж це за такий контроль? Ми ж розуміємо, що вони просто брешуть”, — підсумував Гайдай.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.