Новини

У Чернівцях створять центр захисту та підтримки дітей, які постраждали або стали свідками насильства: що відомо

У Чернівцях створять центр захисту та підтримки дітей, які постраждали або стали свідками насильства, таких центрів в Україні є три.

Про це повідомляє Чернівецька обласна рада.

Обласна міжвідомча робоча група щодо створення міжсекторального центру для дітей, які постраждали та/або стали свідками насильства, кримінального правопорушення (по моделі Барнахус) провела 1 червня своє перше засідання. Її створили в рамках Меморандуму про співпрацю між Чернівецькою обласною радою та Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).

“Все що ми робимо і напрацьовуємо протягом свого життя, так чи інакше стосується нашого майбутнього і наших дітей. Тому символічно, що в Міжнародний день захисту дітей ми проводимо нараду щодо облаштування третього в Україні центру захисту та соціально-психологічної підтримки дітей у процесі правосуддя, які постраждали або стали свідками насильства”, – розповів голова облради Олексій Бойко.

Під час засідання обговорили стан готовності приміщень комунальної установи до облаштування спеціальних кімнат центру, обсяги проведення ремонтних робіт та терміни їх виконання, механізм залучення фахових спеціалістів (психологів) для роботи з дітьми.

Нагадаємо, Чернівецька обласна рада 22 квітня 2022 року підписала Меморандум про взаєморозуміння з представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та Міжнародним благодійним фондом “Українська фундація громадського здоров’я”, який передбачає створення в Чернівцях за міжнародною моделлю Барнахус Центру захисту та підтримки дітей, які постраждали або стали свідками насильства.

Модель “Барнахус” передбачає міждисциплінарні та міжвідомчі заходи втручання, організовані під одним дахом у дружньому до дитини середовищі, де в Центрі зосереджені найкращі інтереси дитини. Кожній дитині пропонують міждисциплінарний, професійний і дружній до неї захід втручання, через спільне керування справами й перегляд.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.