Новини

Комп’ютери та смартфони: Чернівецький лабораторний центр отримає технічну допомогу ВООЗ

Чернівецький обласний лабораторний центр отримає технічну допомогу ВООЗ.

Про це повідомляє ДУ “Чернівецький обласний лабораторний центр МОЗ України”, пише molbuk.ua

“Відбулася онлайн зустріч керівництва ДУ “Чернівецький обласний лабораторний центр МОЗ України” з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні Ароном Арегейем – технічним офіцером з інформаційного менеджменту та оцінки ризиків, Ольгою Луговською – технічним консультантом з питань епідеміологічного нагляду за COVID-19 та Алыною Ковальчук – національним фахівцем Програми Надзвичайних Ситуацій пов’язаних зі здоров’ям”, – йдеться у повідомленні.

Під час спілкування сторони обговорили зокрема питання очікуваної технічної допомоги для Чернівецького обласного лабораторного центру, а саме: 90 смартфонів та двох комп’ютерів.

“Така кількість смартфонів необхідна для того, аби спростити узагальнення результатів розслідування епідеміологічних випадків. Для цього використовуватиметься програма Go Data, розроблена ВООЗ. Завдяки їй, одночасно зі спілкуванням з інфікованим чи з контактною особою наш фахівець зможе заповнити уніфікований опитувальник, що значно спростить роботу”, – коментує Наталя Гопко, в.о. директора ДУ “Чернівецький обласний лабораторний центр МОЗ України”.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.