Новини

Польща готова терміново розширювати власну інфраструктуру для експорту українського зерна

Польща заявила про готовність терміново протягом “кількох місяців” розширити пропускну спроможність власної не тільки сухопутної інфраструктури — транспортної, прикордонної та залізничної — а й портової. Зусилля будуть спрямовані на максимальне прискорення експорту українського зерна на Близький Схід та країни Африки.

Про це під час пресконференції у Брюсселі після завершення зустрічі Європейської ради заявив голова польського уряду Матеуш Моравецький, передає “Укрінформ”.

“Я сказав нашим друзям у ЄС, що Польща готова змінити та розширити можливості прикордонної, транспортної, залізничної та портової інфраструктури у стислий термін. Ми не зможемо цього зробити за кілька тижнів, але протягом місяців зможемо досягти певного результату”, — заявив Моравецький.

Прем’єр уточнив, що в найближчому майбутньому буде проведено низку переговорів з українськими партнерами, щоб якомога ефективніше та швидше забезпечити вивезення якнайбільшої кількості українського зерна, експорт якого повністю блокував варварський напад та поведінка Росії. Зробити це необхідно якнайшвидше, оскільки наша країна залишається одним з найважливіших у світі експортерів зерна до країн Африки та Близького Сходу. Причому ці дії не створюють додаткової конкуренції самій Польщі.

“Ми допомагаємо одночасно зберегти мир та безпеку у важливих країнах та регіонах, які межують із Європою на півдні та південному сході”, — наголосив Моравецький.

За його словами, Польща запропонувала “дуже конструктивну співпрацю” і перебуватиме у близькому контакті з Єврокомісією щодо того, що Польща може зробити, щоб налагодити транспортування через польський кордон та широку колію, до залізничної станції Славкув.

“Принаймні, частина зерна, яке застрягло на узбережжі Чорного моря, можна буде швидко транспортувати”, — резюмував польський прем’єр.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.