Новини

Українцям доводиться проходити жорстоку «фільтрацію», щоб виїхати з території, яку контролює РФ

Журналісти CNN висвітлили, що доводиться пережити українцям, котрі змушені проходити так звану “фільтрацію” на тимчасово окупованих територіях України. Свідчення каналу надавали українці, які пройшли процес фільтрації за останні два місяці. Багато хто занадто боїться говорити публічно, побоюючись за безпеку родичів і друзів, які все ще намагаються втекти з території, тимчасово контрольованої РФ.

Про це йдеться у матеріалі CNN.

“Що буде, якщо ми відріжемо тобі вухо?” – запитали солдати Олександра Вдовиченка. Потім вдарили його по голові. Удари продовжувалися кожного разу, коли його допитувачам – групі російських солдатів і проросійських сепаратистів не подобалися його відповіді, – пригадує Олександр. Вони допитувалися про його політичні погляди, плани на майбутнє, ставлення до війни. У нього перевірили документи, зняли відбитки пальців і змусили роздягнутися, щоб перевірити, чи є у нього націоналістичні татуювання або сліди на тілі від носінням військової амуніції.

“Вони намагалися з нього вибити якісь свідчення”, – розповіла в інтерв‘ю CNN його донька, Марія Вдовиченко. Марія сказала, що від ударів по голові під час допиту минулого місяця сильно пошкодили зір її батька.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.