Новини

Чи повернуться школярі Буковини за парти з вересня: експерт пояснив, як це організувати

Навчання у школах із нового навчального року у вересні “вживу” можливо відновити у значній кількості громад в Україні, у тому числі й на території Чернівецької області. Для навчальних потреб можна облаштувати підвали.

Таку думку у коментарі molbuk.ua висловив директор програм Інституту політичної освіти Олександр Солонтай.

“До вересня є достатньо часу та можливостей закрити велику кількість громад в Україні системами ППО і розбудувати, очистити та підготувати наші підвали для проведення там освітніх процесів. Тобто якщо плідно провести літо, то у великій кількості громад можна відкрити навчальний сезон”, – зазначив Олександр Солонтай.

За його словами, у багатьох підвалах освітніх закладів і досі облаштовані інші приміщення, через що підвали не можуть використовуватися за призначенням. Це потрібно змінити.

“Попри те, що ми вже багато чого зробили, і досі дуже багато де по підвалах шкіл або супутніх споруд знаходилися офісні приміщення, склади, спортзали, “квакали жаби”. Натомість не було необхідних складових, таких як електроенергія, інтернет, обігрівачі, меблювання, чи навіть елементарна побілка. Тобто дуже багато чого потрібно, щоби ці приміщення переобладнати, аби дітки могли там навчатися під час повітряної тривоги. Так, це потребує зусиль, але це можливо. Ми знаємо досвід Ізраїлю: вони живуть так”, – сказав експерт.

Як відомо, з перших днів повномасштабного вторгнення Росії навчання у школах України перейшло знову на дистанційну форму.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.