Новини

З картки зникло 73 тисячі гривень: буковинців попереджають про новий вид шахрайства

Буковинців застерігають від нового виду шахрайств.

Фішингові повідомлення аферисти створюють з метою отримання банківських реквізитів та конфіденційної інформації. Щойно людина вносить дані, з її електронного гаманця зникають кошти, які шахраї без труднощів привласнюють.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області, пише molbuk.ua.

Жертвою такого злочину став 45-річний житель міста Чернівці. Чоловік розмістив на сайті оголошень допис про продаж комп’ютера, після чого до нього зателефонував невідомий для узгодження умов покупки. Псевдопокупець надіслав чернівчанину фішингове посилання, щоб отримати необхідну інформацію. Щойно чоловік увів конфіденційні дані, з його карткового рахунку зникло 73 тисячі гривень.

Дізнавачі поліції внесли відомості про вказану подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці зазначають, що фішингова атака – це спроба отримати вашу особисту інформацію через Інтернет-мережу оманливим шляхом.

Якщо ви отримали повідомлення, схоже на електронний лист із банку, в якому просять підтвердити номер банківського рахунку, в жодному разі не виконуйте цього. Адже саме таким чином шахраї отримують доступ до ваших персональних даних.

Також поліцейські застерігають не відкривати посилання від незнайомих або малознайомих осіб. А тим паче, якщо в посиланні вас просять вказати такі дані, як:

– ім’я користувача та паролі;
– номери банківських рахунків;
– PINкоди (особисті ідентифікаційні номери);
– дату вашого народження;
– SVVкоди.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.