Новини

За стандартами НАТО: військових із Буковини вчитимуть надавати домедичну допомогу на війні

У Чернівцях військових вчитимуть надавати домедичну допомогу, яка знадобиться у зонах бойових дій. Курс триватиме тиждень та включатиме в себе всі необхідні компоненти тактичної медицини, у відповідності до стандартів НATO.

Про це повідомляє Чернівецький міський ТЦК та СП, пише molbuk.ua

Навчання військовослужбовців розпочинаються із Буковинським державним медичним університетом. Охочим пройти навчання потрібно звернутися в Чернівецький міський ТЦК та СП за адресою: вул. Головна, 119.

“Даний курс підготовки, як один з етапів для здобуття в подальшому кваліфікації “Бойовий медик”, триватиме близько тижня. Він включає в себе всі необхідні компоненти тактичної медицини, у відповідності до стандартів НATO: тренінг за алгоритмом MARCH – від зупинки кровотечі до попередження гіпотермії, практичні навички з зупинки критичної кровотечі при різних видах поранень, використання специфічних медикаментів і плевральної декомпресії, іммобілізації та евакуація з поля бою. Ці медичні маніпуляції є найбільш поширеними під час ведення бойових дій та в надзвичайних ситуаціях”, – йдеться у повідомленні.

16 травня 2022 року на кафедрі медицини катастроф та військової медицини Буковинського державного медичного університету розпочались курси для військовослужбовців з військово-медичної підготовки за Стандартом підготовки І-СТ-3 з тактичної медицини та домедичної допомоги в екстремальних ситуаціях.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.