Новини

РФ відмовилася від масштабного оточення ЗСУ на користь захоплення Луганщини – аналітики

Російські сили, ймовірно, відмовилися від завдання завершення великомасштабного оточення українських підрозділів від Донецька до Ізюма на користь завершення захоплення Луганської області.

Про це йдеться у свіжому звіті американського Інституту вивчення війни за 15 травня.

“Російське військове командування, швидше за все, буде приділяти пріоритетну увагу битві за Сєвєродонецьк в майбутньому, при цьому деякі зусилля будуть спрямовані на порушення українських наземних ліній зв’язку в східній частині Донецької області”, – вважають аналітики.

Російські сили продовжують скоординовані зусилля по захопленню Сєвєродонецька з півночі і півдня, що призведе до більш дрібного оточення українських військ, ніж передбачалося спочатку.

“Невдалі спроби росіян форсувати Сіверський Донець в районі Кремінної можуть змістити російські операції по оточенню далі на схід, ближче до Сєвєродонецька через Рубіжне, а не проводити більш широке оточення за кількома напрямками”, – зазначають експерти.

Російські сили також, ймовірно, скорочують просування до Слов’янська з Ізюма, можливо, через повільні темпи наступальної операції там.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.