Новини

“Кінець травня – це дуже довго”: Арестович пояснив, чому Україні потрібно швидше і більше зброї

Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович заявив, що затверджена західними союзниками зброя для України необхідна державі якомога швидше і в якомога більших обсягах. Усе тому, що “російська армія кидає зараз все”.

Це означає грандіозне навантаження на українських військових.

Про це Арестович розповів у розмові з російським правозахисником Марком Фейгіним 10 травня.

“Кінець травня – це дуже довго для ситуації на фронті. Реально нам треба швидше і нам треба більше. Чому? Тому що російська армія зараз кидає все – останній резерв”, – сказав радник керівника ОП.

“Вони теж не можуть накопичити ресурси. Все що в них формується – з трьох джерел: це прихована і часткова мобілізація. Люмпен прилітає, який скеровують у піхоту. Там резервісти, яких спокусили соціально-економічно, політично та ідеологічно. Вони негайно кидаються в бій. Строки підготовки злагодження – від чотирьох до шести діб. Тобто практично з військового погляду, це ніщо. Але кидається в бій, тому що потрібно будь-що добитися формального успіху, що полягає у виході на той же кордон Луганський чи Донецький. При чому цей формальний успіх проголошується без відповідних воєнних результатів. Очевидно, Путін підтискає в Москві”, – розповів Арестович.

“Це означає грандіозне навантаження для наших військ, які тримають ситуацію вже понад 30 діб на напрямку головного удару, скажімо делікатно, в екстраординарних обставинах. Тому що нашим там дуже важко. І війська воюють”, – додав він.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.