Новини

Медведчук оскаржив санкції Зеленського

Один із лідерів проросійської партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктор Медведчук подав позов до Касаційного адміністративного суду Верховного суду України. Ним кум Путіна хоче оскаржити указ президента, яким Зеленський запровадив санкції проти нього. Про отримання такого позову повідомили у пресслужбі Верховного суду.

Позову, який надійшов до суду, присвоїли реєстраційний номер справи №9901/73/21.

Отже, 16 березня надійшов позов, яким оскаржується указ про застосування санкцій, а саме пункт, відповідно до якого застосовано санкції до позивача Віктора Медведчука.

19 лютого РНБО запровадила санкції проти народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко. Проте попри санкції він може і далі використовувати свої автомобілі та нерухомість.

За офіційними даними, та даними журналістів-розслідувачів, Медведчук володіє маєтком на Закарпатті, (біля села Жденієво), двома особняками в Києві – на Солом’янці і в Пущі-Водиці, і ще приблизно 50 будинками і квартирами по всій Україні. Також у володінні Медведчука є величезна п’ятипалубна яхта Royal Romance, яка не потрапила під санкції.

Раніше на Медведчука наклали санкції, заблокувавши роботу трьох його телеканалів – “112 Україна”, ZIK та NewsOne. Блокування телеканалів сталося на підставі дій правоохоронних органів.

Також ЗМІ повідомили, що “літаки Медведчука” перегнали в Швейцарію незадовго до санкцій РНБО.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.