Новини

Хакери заблокували доставку алкоголю в РФ: росіяни на деякий час залишилися без спиртного

Виробники та дистрибутори алкоголю на початку травня не змогли відвантажити свою продукцію клієнтам через масштабний збій у роботі Єдиної державної автоматизованої інформсистеми обліку алкоголю (ЄДАІС).

Про це повідомили “Ведомости”, посилаючись на слова учасників ринку.

Атаки на ЄДАІС розпочалися 2 травня, стверджує один із співрозмовників. У компанії Ladoga із цим зіткнулися 3 травня, у виноторговій компанії Fort – 4 травня. При цьому російський виробник міцних алкогольних напоїв Beluga Group, за словами джерела, не помітив жодних проблем.

Через масштабний збій заводи не могли прийняти цистерни зі спиртом, а клієнти — магазини та дистрибутори — отримати готову продукцію, яка вже до них доставлена, заявив співробітник неназваної компанії — виробника міцного алкоголю.

Близько 11 ранку 4 травня ЄДАІС повідомила учасників ринку про припинення атак. Компанія Fort зазнавала труднощів ще п’ять годин, а її постачання торговим мережам та ресторанам було зірване, повідомив виконавчий директор компанії Олександр Ліпілін.

“Відомості” відзначають, що, ймовірно, ЄДАІС зазнала DDoS-атаки. Про причетність до збою заявляла “команда ентузіастів кібербезпеки” Disbalanser, яка підтримує Україну. Оголошення із закликом атакувати сервери системи також публікувала “IT-армія України”.

[b] ” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.