Новини

На Буковині переселенцям під житло готові віддати майже 300 гектарів землі

Під будівництво нового житла для вимушено переміщених осіб готові виділити 280 гектарів.

Про це molbuk.ua повідомили у Чернівецькій ОВА.

Земельні ділянки під будівництво житла виділять у всіх трьох районах області – Чернівецькому, Вижницькому та Дністровському районах.

“Знайшли для цього 63 земельні ділянки. І можуть збудувати до 500 тисяч кв.м. житла для 40 тисяч внутрішньо переміщених осіб”, – сказав голова Чернівецької ОВА під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад.

Під житло для переселенців можуть перебудувати старі школи та лікарні.

Через те, що у нас малий готовий житловий фонд для придбання готових квартир, пропонують альтернативу у дуже стислі терміни – до 1 вересня – перебудувати порожні будинки соціальної інфраструктури, які вивільнилися у процесі реформи децентралізації. У нас є порожні школи, лікарні, поліклініки або дитячі садки і ми можемо їх переформатувати у додаткове житло. Таких є 110 будівель, де може бути майже 2 тисячі квартир”, – зазначив Сергій Осачук.

Раніше повідомлялося, що начальник Чернівецької обласної військової адміністрації Сергій Осачук пропонує швидко перетворити довгобуди та приміщення, котрі не використовують, у комфортне житло для переселенців.

У Чернівецькій області перебуває понад сто тисяч вимушено переселених осіб.

Для порівняння, у Львівській області для будівництва житла готові виділити 95 земельних ділянок. Там наразі перебуває 370 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Нагадаємо, у десяти регіонах України будуватимуть житло для внутрішньо переміщених осіб. Відтак, обласні адміністрації отримали завдання якнайшвидше виділити землю для будівництва.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.