Новини

Авто несе вбік та швидко зношуються шини: чому важливо регулярно виконувати розвал-сходження?*

Початок нового сезону завжди приводить відповідальних автомобілістів на станції обслуговування. Якщо шини доводиться інколи замінювати поспіхом перед якоюсь тривалою поїздкою, то планових технічний огляд швидко робити ніхто не ризикує. Кожен, хто кермує авто, знає, як важливо знати, що із механікою та колесами все в порядку. Адже за статистикою більше ніж 70% дорожньо-транспортних пригод із летальними наслідками трапляються через несправність машини, а лише близько 30 – через необережність. Тож, аби звести до мінімуму проблеми із керуванням, прийнято регулярно показувати авто інженерам. Однією із обов’язкових процедур навесні є розвал сходження. Для чого потрібно виконувати таку діагностику, що свідчить про проблеми із розвалом та сходженням і як часто заїздити на СТО, щоб відрегулювати кути нахилу коліс – далі.

Розвал-сходження – це вид обслуговування автомобіля, що передбачає регулювання кутів нахилу коліс, аби істотно зменшити нерівномірне зношення коліс та покращити керованість автомобіля. Неправильне розташування коліс несе за собою не лише швидшу поломку машин, а й серйозну небезпеку на дорозі.

Чому регулювання коліс (розвал та сходження) збивається?

Причин порушення кута нахилу коліс більш ніж достатньо. Деякі автомобілі стикаються із такою проблемою після попадання на ямку чи бордюр, інші ж через проблеми із дисками. Також часто після заміни амортизаторів чи важелів, ремонту підвіски чи кермової рейки, рекомендовано зробити розвал-сходження. Якщо ж ви не помітили жодних проблем в роботі автомобіля, то після пробігу в 20 000 кілометрів варто все ж відрегулювати кути нахилу коліс.

Як зрозуміти, що час відігнати авто на розвал-сходження?

Кожен виробник автомобілів у технічному паспорті прописує, як часто здійснювати ТО. Однак людина, яка вже не перший день за кермом, сама розуміє, коли авто потребує руки майстра. Дзвіночками, які попереджають автомобіліста про порушення регулювання кутів розвалу-сходження, вважаються:
проблеми із керованістю та послаблена маневровість керма;

дискомфорт руху та слабкий накат;

схильність до заносів;

відсутність курсової стійкості;

швидке зношування шин;

надмірне використання палива;

важкість керма та неможливість самостійного повернення автомобіля до прямолінійного руху;

автомобіль веде вбік під час руху та гальмування;

неоднакові радіуси розвороту вліво та вправо;

гучний звук шин на поворотах;

зміна положення керма під час прямолінійного руху.

Як часто робити розвал-сходження?

Рекомендована частота розвалу-сходження для сучасних іномарок, ВАЗів чи інших вітчизняних авто, безсумнівно, буде різною. Але без суттєвих ознак несправності машини, відганяти її на СТО рекомендовано раз на рік. Якщо ж автомобіль використовують як таксі, для регулярних перевезень чи вантажних рейсів, то процедуру бажано виконувати двічі-тричі на рік. Для того, щоб зробити розвал-сходження, вправному механіку знадобиться приблизно лише година. Тому вам не доведеться витрачати багато часу та думати, де знайти авто на заміну.

Де можна швидко здійснити розвал-сходження?

Сьогодні функціонує багато СТО. Одні виконують швидко, однак використовують китайські деталі, інші довго, але якісно. А де ж знайти найкращого майстра? Так, для людини, яка ще не має “свого” інженера, вибір сервісу непростий. Якщо ви шукаєте надійних ремонтників авто, зверніть увагу на сучасну компанію АТЛ, яка просто, швидко та якісно вирішить будь-яку проблему із вашим авто. Тут працюють професійні механіки із чималим досвідом роботи. Щодня СТО приймає більше ніж 600 авто, а за весь час його існування тут відремонтовано понад пів мільйона машин. До речі, розвал-сходження тут триває всього 60 хвилин. Цього часу якраз вистачить, щоб насолодитися ароматною кавою.
Заповнюйте форму на сайті, а менеджери підберуть для вас оптимальний час!

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.