Новини

Як доглядати букет півоній або як зберегти зрізані півонії у вазі довше*

Наближається тепла пора. Пора пахощів неймовірних півоній. Це незвичайний час, коли сади обдаровують ніжними пахощами, а на клумбах красуються півонії різної колірної гами – рожеві, білі, бордові. Однак квіти не так довго радують своїм чудовим виглядом, як хотілося б. Усього за кілька тижнів рослини відцвітають. Навіть зрізані півонії не довго живуть у домашніх умовах – не більше п’яти днів. Є невеликі хитрощі та секрети, які допомагають зберегти життя півоній. І милуватися їхньою красою можна довше. Про те, як зберегти привабливий зовнішній вигляд та пахощі квітів, розповімо далі.

https://www.annetflowers.com.ua/mezhdunarodnaya-dostavka/litva/vilnyus/

На що звернути увагу при покупці півоній?

На жаль, багато флористичних салонів або магазинів переконують своїх клієнтів у тому, що мають у своєму розпорядженні вибір півоній, зрізаних відносно недавно. Це твердження помилкове та хибне. Не всі рослини, що красуються на вітринах магазинів, свіжі. Серед них багато квітів, які кілька днів стояли у вазі і скоро зів’януть. Звертати увагу на свіжість півонії дуже важливо. Оскільки в домашніх умовах вони простоятимуть не так довго, як хотілося б. Якими правилами керуватися при виборі рослин? Не нехтуйте деталями, які багато розкажуть про свіжість квітки:
стебло;

листя;

бутони.

Потовщене стебло півонії свідчить про недавній зріз. Завдяки цьому квіти краще насичуються вологою, а значить – рослина довше простоїть удома. Немаловажне значення має зріз стебла. Хорошим вважається зелений та чистий зріз без пошкоджень. Темні, коричневі краї зрізу свідчать про “не першу свіжість” півонії. Також слід звернути увагу на листя. У тільки зрізаних півоній листя має насичене зелене забарвлення, високу щільність і пружність. Зів’яле листя з жовтими або іншими вкрапленнями – вказують на “не першу свіжість” квітки. Наступна важлива деталь – бутони. Краще вибирати півонії із щільними бутонами, що ледь розкрилися біля основи. Завдяки цьому квіти простоять у вазі набагато довше, ніж звичайно. Квітучі суцвіття, що розкрилися, виглядають красиво і привабливо, проте вдома стоять зовсім мало часу.

Як доглядати півонії в домашніх умовах?

Ви вибрали свіжий і запашний букет півоній. Тепер обговоримо, як правильно їх доглядати. Підрізання. Стебла рослин необхідно регулярно підрізати. Це сприяє кращому надходженню вологи. Рекомендуємо робити косий зріз. Листя, яке покривається водою, необхідно зрізати, щоб уникнути гниття. Ванни в холодній воді допомагають продовжити життя півонії. Занурте рослини у ванну з прохолодною водою. Це допоможе їм насититися вологою і зберегти свіжість довше, ніж звичайно. Розташовуйте вазу із квітами у темне прохолодне місце. Уникайте протягів та потрапляння відкритих сонячних променів. Також не рекомендуємо залишати рослини на кухні. Атмосфера не підходить для ніжних півоній і зменшує термін їхнього життя. Півоні люблять усамітнення. Не встановлюйте їх поруч із іншими кольорами. Вибирайте правильну вазу. Ємність має бути з міцного темного та товстого скла. Вази із такого матеріалу продовжують життя квітам, а вода не гниє. Воду набирайте лише відстояну. Півонія не подобається занадто холодна або гаряча вода. Вони швидко в’януть. Вода кімнатної температури збереже їхню красу та пахощі на довгий час. Не рекомендуємо використовувати добавки, оскільки вони марні, а в деяких випадках навіть шкідливі. Дотримуйтесь запропонованих порад і насолоджуйтесь незвичайною красою ніжних, принадних, чарівних півонії на сайті https://www.annetflowers.com.ua/mezhdunarodnaya-dostavka/litva/.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.