Новини

Військовий експерт розповів, коли ворог зменшить інтенсивність обстрілів

Росія змінить інтенсивність обстрілів території України у зв’язку з нестачею боєприпасів і неможливістю швидкого поповнення запасів.

Про це в інтерв’ю УНІАН заявив керівник Центру військово-політичних досліджень Олександр Мусієнко.

“Запаси є запаси – їх потрібно поповнювати. Коли почне не вистачати технологій для оновлення ракетного запасу, обстрілів стане менше. Коли у них закінчаться запаси для виробництва, сектор ВПК з виробництва ракет почне деградувати. За деякими програмами він вже зараз дуже зменшується. Гадаю, в перспективі зменшиться ще більше. З виробництвом гіперзвукової та високоточної зброї у них будуть проблеми”, – заявив експерт.

Мусієнко також зазначив, що наявних у Росії запасів боєприпасів вистачить на досить обмежений проміжок часу.

“Поки що запаси є, і росіяни намагаються їх використовувати. Як надовго вистачить цих запасів, залежить від інтенсивності обстрілів. На кілька тижнів, думаю, вистачить. А далі будуть серйозні проблеми. Як я вже сказав, запаси ракет будуть поступово вичерпуватися. А технології для виробництва нових або модернізації існуючих їм вже відрізають”, – сказав експерт.

За словами Мусієнка, з метою економії боєприпасів, ворог вже зараз намагається не використовуватися високоточні ракети.

“Окупанти вже бережуть ракети. Адже там, де заводять свої сили ППО, вони намагаються не використовувати високоточні ракети. Росіяни залітають в наш повітряний простір і завдають ударів авіабомбами, які набагато дешевше і не вимагають високих технологій. І також там, де можуть, використовують “Точки-У”, а не “Іскандери”, – зазначив експерт.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.