Новини

Зеленський запевнив, що Україна готова проводити переговори з Росією

Україна готова проводити перемовини з Російською Федерацією задля закінчення війни, адже дипломатичний шлях дасть змогу зберегти життя мільйонів людей.

Про це сказав Президент України Володимир Зеленський під час прес-конференції для міжнародних та українських ЗМІ у Києві.

Глава держави наголосив, що із самого початку російської агресії він наполягав на проведенні прямих переговорів з РФ, адже будь-які формати діалогу через посередників неефективні.

“Я хочу зупинити війну, її закінчити. Є дипломатичний шлях, є шлях військовий. Тож будь-яка здорова людина завжди обирає дипломатичний шлях, тому що знає: навіть якщо це складно, це може зупинити втрати тисяч, десятків тисяч, а з такими сусідами – сотень тисяч, а, може, навіть мільйонів життів. Можуть бути втрати в мільйони людей. Цього не хочеться, і будь-який лідер, хотів би він цього особисто чи не хотів, не має права скасовувати дипломатичний шлях”, – переконаний Володимир Зеленський.

Президент зазначив, що сьогодні міжнародні партнери України, зокрема країни Євросоюзу, США та Канада, побачили небажання Росії вести мирні переговори.

“У нас довіра сьогодні від наших партнерів – на найвищому рівні. А довіри до Росії просто немає. Це сьогодні слова-антоніми – “Росія” і “довіра”, – зауважив глава держави.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.