Новини

«Стріляють з чого тільки можуть»: Зеленський назвав сьогоднішній день одним із найскладніших – відео

Президент України Володимир Зеленський назвав сьогоднішній день одним із найскладніших днів на фронті. Ворог стріляє з усього, з чого може.

Про це він заявив 23 квітня на пресконференції у Київському метрополітені, на яку зібралися українські та іноземні журналісти.

“От зараз в Маріуполі оточення. Сьогодні один із найскладніших днів, підготовка. Сьогодні вони стріляють і з моря, і з суші, і з усього. З танків, з артилерії, з усього чого можуть. В мене останній сигнал, що вони готують удари був годину тому, від азовців, які там. Як тільки ми зможемо туди дійти – ми дійдемо, а поки ми пропонуємо, як будь-які цивілізовані люди, гуманітарне вирішення цього питання”, – зазначив він.

За словами президента, Україна пропонує обмін звичайних людей, обмін поранених.

“Обмін людей, які загинули, ми не пропонуємо, тому що там є загиблі люди, а їх загиблі люди їм не потрібні, вони їх залишили. Ми хочемо просто вивезти наших загиблих людей. І до обміну наших військових, які захищають Маріуполь, ми також готові, ми це запропонували”, – зазначив він.

Також Зеленський заявив, що якщо будуть знищені наші люди в Маріуполі, якщо буде проголошено псевдореферендум у нових псевдореспубліках – Україна вийде з будь-яких перемовних процесів.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.