Новини

«Земля всіяна трупами ворогів»: голова Луганщини розповів про хід «битви за Донбас»

80% наших територій Луганщини зараз контролюють рашисти. Кремінна під орками, Рубіжне та Попасна частково. Бої тривають. Ситуація може змінитися у будь-який момент.

Про це станом на вечір 20 квітня повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, пише molbuk.ua

Він зазначив, що обстріли посилилися.

“Люди не можуть вийти з бомбосховищ, настільки щільно гатять. На окупованих територіях росіяни мародерять, відчиняють квартири, забирають автівки. Штурми стали частими, росіяни постійно намагаються прорватися, але без успіху. Наші захисники роблять все, аби орки їхали додому в пакетах”.

За словами Гайдая, морги та лікарні на тимчасово окупованих територіях переповнені.

“Луганська земля всіяна трупами ворогів. Кадирівці підв‘язують з Тік-Током, бо Наші дають їм по зубах, “гарматне м‘ясо” постійно під‘їжджає, мобілізація на окупованих територіях триває, там майже не залишилося чоловіків”, – додав голова Луганської ОВА.

Він також розповів про ситуацію з мирним населенням.

Тепер про мирних. З комунікаціями – біда. Ні – катастрофа. В деяких населених пунктах взагалі нічого не можна зробити. Руйнація не підлягає відновленню. Тобто, ми вже не можемо повернути світло, воду, газ. Все. Тільки після війни. Їжа. Завезли в достатній кількості. Ліки постійно підвозяться. Людей залишається досі багато. 70 тисяч”.

Гайдай відповідає на поширене запитання, “чи це той “великий наступ”.

“Так. Але може бути ще. І може бути геть іншим, потужнішим”.

Щодо Великоднього перемир’я, до якого закликав Папа Римський, то про нього наразі не йдеться.

“Але є відомості, що орки типу мають взяти Донбас. Типу. Не буде такого, але обстріли стануть ще сильнішими.
Що це означає для мирних? Тільки молитися, щоб витримало бомбосховище. Або евакуюватися. Рішення за Вами. Перемога буде? Обов‘язково. Коли? Як мінімум, ми ще на один день стали ближчими до неї” – написав Сергій Гайдай.

Він також закликав українців не вірити російській пропаганді і не розповсюджувати фейки. Йдеться про відео, які розповсюджують окупанти про начебто взяття Луганщини.

“Цими відео зі своїми ганчірками, вони спеціально сіють сумніви серед населення. Це пропаганда. Рашисти, коли мають можливість хоч на одну вуличку зайти – одразу беруть камеру, і на будь-які двері чіпляють своє лахміття. І через 10 хвилин наші гонять їх як собак. Хоча, чому як?” – додає Сергій Гайдай.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.