Новини

Норвегія безкоштовно передала Україні протиповітряні ракетні системи Mistral

Уряд Норвегії на безоплатній основі передав Україні партію переносних зенітно-ракетних комплексів Mistral.

Як повідомляє Aftenposten, про це заявив міністр оборони Норвегії Бйорн Аріль Грам 20 квітня, пише “Європейська правда”.

“Система протиповітряного захисту “Містраль” – це ефективна зброя, яка використовувалась на флоті, і буде дуже корисною для України”, – сказав міністр. За його словами, зброю вже відправили.

Україні передають фактично увесь запас норвезьких “Містралів” – близько сотні ракет. Їх планували замінювати на інше озброєння, тому для спроможностей збройних сил це не матиме наслідків, пояснили у Міноборони. У Норвегії вони використовувалися на есмінцях і корветах.

“Ці ракети поступово знімаються з озброєння Збройних сил Норвегії, але все одно це сучасна та ефективна зброя… Інші країни також надавали схожі системи”, – зазначив Грам.

“Містралі” використовуються у низці країн та доступні і як портативна зброя, і для використання з пускових установок на транспортних засобах, кораблях та гелікоптерах. Дальність враження цілей – до 6 кілометрів. Зброя передбачена для використання проти літаків та гелікоптерів, які рухаються на малій висоті.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.