Новини

У Чернівцях через спалах коронавірусу можуть зачинити дитсадки: що відомо

Питання про закриття дитячих садків у Чернівцях розглядається. І таке рішення справді можуть ухвалити, якщо ситуація з захворюваністю в області буде ускладнюватися.

Про це у коментарі molbuk.ua повідомив очільник міського управління освіти Сергій Мартинюк.

Проте наразі офіційно таке рішення ніхто не ухвалював. І коли його можуть таки прийняти – невідомо.

“Не скажу, що це питання дуже активно обговорюють, бо це все ж таки якийсь соціальний аспект. Але теоретично питання закриття дитсадків розглядається. Все ж станом на сьогодні садки працюють – за винятком тих, які перебувають на самоізоляції, або окремих дошкільних груп. Поки область дозволила, щоби садки працювали, то, відповідно, вони будуть працювати”, – сказав Сергій Мартинюк.

Але те, що таке може відбутися, цілком реально, зауважує посадовець.

“Таке може бути, звичайно. Он в Івано-Франківську дошкільні заклади зачинені. Там розглядають питання про відкриття якихось тимчасових чергових садків для особливо потребуючих. Не впевнений, що ми таке будемо робити. Бо це якісь є певні санітарні обмеження тощо. Минулого року ми такі питання розглядали. І зупинилися на тому, що воно не зовсім актуально. Вирішили, що або закриваємо повністю, або відкриваємо всі”, – коментує чиновник.

Утім, що буде завтра, невідомо.

“Станом на сьогодні така ситуація. А що буде після понеділка, 15 березня, – побачимо”, – зазначив Сергій Мартинюк.

Нагадаємо, у дошкільних закладах Чернівців станом на 9 березня зафіксували 15 ковід-хворих діток та 102 працівників закладів.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.