Новини

Музикант із Чернівців запропонував замінити монумент радянському солдату пам’ятником Червоній руті

Замість пам’ятника радянському солдату на Соборній площі у Чернівцях варто встановити пам’ятник Червоній руті.

Таку пропозицію на своїй фб-сторінці висловив музикант із Чернівців, учасників гуртів ZAPAL та Monopolia Олексій Маркес, пише molbuk.ua

“Можливо, якраз час змінити монумент невідомому солдату на пам‘ятник Червоній руті? Нагадаю, в нас до сих пір немає пам‘ятника Володимиру Івасюку. Зважаючи на те, як Чернівці пишаються цим, поза сумнівом, найвидатнішим українським композитором, відсутність пам‘ятника є, м‘яко кажучи, нелогічною”, – написав Маркес.

Музикант запропонував встановити пам’ятник не самому Івасюку, а його легендарному творінню – “Червоній руті”.

“Так як встановлення бюсту буде віддавати радянщиною, то краще поставити пам‘ятник його творінню. Квітка буде набагато більш значимим туристичним об‘єктом, аніж бюст. Це буде оригінально. І кожен турист захоче відвідати це місце і сфотографуватися при достатньому медійному розголосі”, – переконаний Олексій Маркес.

У коментарях чимало буковинців підтримали пропозицію:

“Класна ідея…і надзвичайно гарна…треба реалізовувати….”

тільки потрібна дуже сучасна реалізація

“Все залежить від того, хто буде виконавцем. Будь-яка ідея може бути перекривлена виконавцем. Якщо б залучити гарних, сучасних просторових дизайнерів та архітекторів, що комплексно розглянуть територію довкола та врахують усі нюанси. Також не варто забувати, що віднедавна сквер перейменовано на сквер Дня Вишиванки, щоб тут не було нашарувань”.

“Суперова ідея”

Водночас архітекторка Наталія Хілько додала:

“Класна ідея, але, вважаю, що реалізація має бути на Театральній площі. Давно потрібно позбавитися люків-зірок, які все частіше починають демонтовуватися. І “рута” може бути не тільки кам’яною, а й виведеною селекціонерами і замінить троянди, які пів року стирчать будяками на площі. Місце історичне”.

Раніше священнник УГКЦ та військовий капелан Василь Гасинець звернувся до влади Чернівців із закликом демонтувати пам’ятник радянському солдату.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.