Новини

Ці кілька продуктів здатні спровокувати появу акне

Деякі продукти можуть стати джерелом проблем зі шкірою. Які саме — розповідаємо докладніше, інформує Ukr.Media.

За умов міського життя з його неправильним режимом дня, нестачею сну і частим стресом визначити певну причину проблем зі шкірою може бути дуже складно. Серед “підозрюваних” може бути як погана екологія, так і незбалансований раціон харчування. Однак одне нутриціологи знають точно: якщо ви зіштовхуєтеся з частим і рясним висипом, у цьому можуть бути замішані цілком певні продукти.

Рафіноване зерно і цукор

Численні дослідження показують, що люди, у раціоні яких багато рафінованих вуглеводів, найчастіше зіштовхуються з регулярним висипом, почервонінням і навіть акне.

Рафіновані вуглеводи швидко підвищують рівень цукру у крові і викликають викид інсуліну. Останній активізує андрогени — гормони, які провокують клітини шкіри виділяти більше сала. У результаті небезпека забруднення пір підвищується і висип стає справжньою проблемою. Ось перелік продуктів, споживання яких має бути помірним і збалансованим:

– хліб, крекери, каші, десерти з білого борошна;
– макарони з білого борошна;
– білий рис і рисова локшина;
– газовані напої, підсолоджені цукром напої;
– підсолоджувачі (тростинний цукор, кленовий сироп, мед або агава).

Молочні продукти

Фахівці підкреслюють, що любителі молочної продукції схильні до проблем зі шкірою у чотири рази частіше, ніж ті, хто вважає за краще їсти овочі або м’ясо. Питання про причину такого негативного впливу залишається відкритим для дискусій, але у вчених є кілька припущень з цього приводу.

Молочні продукти підвищують рівень інсуліну, що негативно позначається на стані шкіри. Коров’яче молоко також містить амінокислоти, які змушують печінку виробляти більше білка, який відіграє першорядну роль у розвитку запальних процесів.

Фастфуд

Продукти швидкого харчування — гамбургери, французька картопля та інші не найкорисніші атрибути сучасного міського харчування — особливо багаті на калорії, жири і рафіновані вуглеводи, про шкоду яких ми говорили раніше. Фахівці у області дієтології вважають, що таке харчування порушує роботу гормональної системи, що неминуче позначається на красі шкіри, адже вона, як дзеркало, відображає усі збої і неточності у роботі організму. Однак слід зауважити, що точних доказів небезпеки фастфуду для шкіри і його ролі у розвитку акне поки немає. Але реальні статистичні дані дедалі частіше вказують на це.

Сироватковий протеїн

Сироватковий протеїн — популярна харчова добавка. Вона є багатим джерелом лейцину і глутаміну — амінокислот, які змушують клітини ділитися швидше, що також може призводити до висипу і підвищує ризик розвитку акне. Багато спортсменів, які споживають сироватковий протеїн у якості харчової добавки для збільшення м’язової маси, зіштовхуються з шкірними проблемами, а дослідження вказують на пряму залежність між загостренням висипу і кількістю днів споживання сироваткового білка.

Шоколад

Ще з 20-х років минулого століття шоколад вважають головним противником гарної чистої шкіри, проте це твердження досі не отримало достатньої кількості наукових аргументів, щоб вважати його стовідсотково вірним. Втім, деякі досліди показали, що споживання шоколаду підвищує реакцію організму на бактерії, які викликають запальні процеси у шкірі.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.