Новини

У Чернівцях 105 гектарів землі, яку роками використовували незаконно, віддадуть в оренду під посіви

У Чернівцях пропонують використати для вирощування сільгосппродукції 105 гектарів землі у Чернівцях, яку тривалий час використовували незаконно.

Про це повідомляє Чернівецька міська рада.

Цю ділянку впродовж багатьох років засівали соєю. Але міській раді Чернівців жодних коштів за оренду ділянки не сплачували.

“Після заклику Президента розпочати посівну кампанію всюди, де це можливо, департамент урбаністики та архітектури Чернівецької міської ради підготував на розгляд сесії міськради пропозиції щодо оренди цих гектарів. Землю пропонують використовувати для вирощування сільгосппродукції. Важливо, що законодавчо це вже врегульовано – нещодавно запровадили нові правові механізми, які ставлять на перше місце інтерес суспільства у забезпеченні продовольством”, – йдеться у повідомленні.

Вирощувати сільгосппродукцію запропонують професіоналам.

“Орендувати землю зможе той підприємець, який готовий невідкладно провести посівну компанію, а також відповідає наступним критеріям:
офіційно зареєстрований як фермерське господарство та має в наявності необхідну техніку, гарантуватиме дотримання умов щодо орендної плати за землю, готовий виступити замовником на розроблення документації із землеустрою”, – зазначили у міській раді.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.