Новини

Nestle та Pepsi продовжують працювати у Росії: працівники компаній проти

Чимало відомих світових компаній продовжують працювати на ринку Росії. Проте низка компаній зіткнулася зі спротивом своїх же працівників.

Про це повідомляє Reuters, пише 24 канал.

Йдеться про виробника печива Oreo Mondelez, компанії Nestle та PepsiCo. Працівники цих фірм у Східній Європі та Україні обурені рішенням продовжувати підтримувати певний бізнес у Росії.

Активність співробітників цих компаній доповнила численні заклики України до західних фірм розірвати всі комерційні зв’язки з Росією, а мер Києва Віталій Кличко назвав такі виплати Москві “кривавими грошима”.

Працівники, які висловлюють свою позицію або звільняються з роботи через реакцію компаній на повномасштабне вторгнення Росії в Україну знаходяться у Східній Європі, Польщі та Україні. Додають, що це незначна частина від сотень тисяч людей, які працюють у цих корпораціях.

Внутрішня записка, з якою ознайомилися у Reuters, інформує про те, що компанії Nestle зафіксували невизначену кількість українських співробітників, які звільняються. Тоді як інші страждають від знущань у соціальних мережах, адже працюють у компанії, яка веде бізнес з Росією.

Приблизно 130 працівників фірми Mondelez у країнах Балтії ще у березні направили петицію до генерального директора компанії із закликом зупинити бізнес у Росії. Зокрема, вони написали, що кожен рубль, який надходить до російського бюджету у вигляді зарплат та податків допомагає вбивати все більше українців.

Додатково до 19 повідомлень на внутрішньо корпоративному рівні, один працівник PepsiCo, два співробітники Mondelez та 3 з Nestle окремо заявили Reuters, що вони прагнуть, аби їхні роботодавці зайняли більш жорстку позицію щодо Росії.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.