Новини

Уже більше тисячі переселенців на Буковині надали прокуратурі свідчення про звірства Росії

Наразі уже 1200 громадян, які знайшли тимчасовий прихисток від війни на Буковині, надали свідчення прокурорам.

Про це йдеться на сайті Чернівецької обласної прокуратури, пише molbuk.ua

Зазначається, що за дорученням Офісу Генерального прокурора у Чернівецькій області створена група прокурорів, які збирають свідчення очевидців та потерпілих від воєнних злочинів РФ.

Щоби не втратити цінну інформацію, у Чернівцях, Чернівецькому, Вижницькому та Дністровському районах області близько 70 прокурорів працюють із вимушеними переселенцями. Налагоджена робота на контрольно-пропускних пунктах – там відбирають покази у співвітчизників, які покидають країну.

“Станом на 14 квітня надати покази щодо воєнних злочинів рф зголосилось близько 1 200 осіб, які тимчасово проживають на Буковині. З них 367 вважають себе потерпілими, інші – свідками воєнного беззаконня окупанта. Найчастіше громадяни свідчать про знищення чи пошкодження майна, загибель та травмування родичів, рух військової техніки противника, нанесення окупантами руйнівних авіаударів” – повідомив очільник Чернівецької обласної прокуратури Антон Ковальський.

“Закликаємо потерпілих та очевидців не мовчати. Ваші свідчення – запорука покарання для кожного, хто катує, ґвалтує та вбиває нашу країну”, – наголошують у прокуратурі.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.