Новини

«Маленька реанімація на колесах»: у Чернівцях презентували реанімобіль для новонароджених

До Чернівецького обласного перинатального центру прибув реанімобіль. Його привезли спеціально для відділення інтенсивної терапії для новонароджених із Естонії.

Про це повідомляє кореспондентка mplbuk.ua

-Реанімобіль оснащений найсучаснішою системою клімат-контролю, є транспортний апарат штучної вентиляції легень – цей апарат допомагає діткам дихати під час транспортування і його ціна приблизно мільйон гривень. Також є спеціальний транспортний кувез – це спеціальний інкубатор, в якому підтримується постійна температура, вологість та необхідна насиченість повітря киснем. Багато апаратури, моніторів, медичних відсмоктувачів. Фактично – це маленька реанімація на колесах, – каже завідувач відділення інтенсивної терапії для новонароджених з низькою та екстремально низькою вагою пан Денис.

Чернівецька область – одна із лідерів по кількості переселенців. Серед них є і вагітні жінки, які живуть не тільки в місті, а й по всій області.

– Це перший такий реанімобіль для новонароджених в Чернівецькій області. Його для нас везли з Естонії. Цей автомобіль буде мати можливість перевозити дітей, які цього потребують, з районів до Чернівецького обласного перинатального центру, а також з інших міст України, що на сьогодні дуже важливо, – каже заступниця генерального директора Чернівецького обласного перинатального центру.

Від початку війни в Чернівецькому обласному перинатальному центрі на облік стало 316 переселенок. Провели 87 пологів, народилося 88 дітей, з них одна двійня, 49 хлопчиків і 39 дівчаток.

-На жаль, стрес – це один з факторів передчасних пологів, тому, на мою думку, цей реанімобіль був просто необхідний для того, щоб всі жінки області, як переселенки, так і місцеві, змогли народжувати і виходжувати діток в найкращих умовах. Коли до нас звернулись з проханням надати реанімобіль, то я одразу передала його голові всеукраїнської батьківської організації “Ранні пташки” Олександрі Балясній, а вона зв’язалась з нашими естонськими колегами і через благодійну організацію “Слава Україні” нам передали все, що потрібно, – каже голова благодійного фонду “Супергерої” Олена Бондар.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.