Новини

Карантин ніхто не скасовував: головна санітарна лікарка Буковини пояснила, чи потрібно носити маски

Останні тижні в громадських місцях можна бачити більше людей без масок, ніж у масках. Уже ніхто не робить зауважень, ніхто не контролює, у масці ти чи ні.

Та головна санітарна лікарка області Наталя Гопко наголошує, що карантин ніхто не скасовував, а протиепідемічні правила є такими ж, як під час спалахів коронавірусу, пише molbuk.ua.

“Зараз акценти змінилися, і люди справді забули про коронавірус, але хвороба нікуди не зникла. Щодня ми реєструємо на Буковині від 60 до 100 випадків на добу. Ситуація від тижня до тижня є стабільною, але немає тенденції до зникнення коронавірусу. Хвороба перебігає наразі легше, смертність не фіксуємо щодня, та все ж люди й далі помирають від ковіду, – каже Наталя Гопко.

Усі карантинні заходи є обґрунтованими. Постановою уряду від 26 березня продовжено термін карантину до кінця травня. Скасовано лише карантинні зони  на час дії воєнного стану. І немає заборони для роботи людям, які не робили щеплення. Та все ж щеплення від коронавірусу треба робити, і вакцина є.

Епідеміологи нагадують, що маски в громадських місцях та в транспорті ніхто не скасовував. Адже ризики захворіти в місцях скупчення людей залишаються. 

“Я бачу, що багато людей вже без масок їздить у транспорті. Так, у нас зменшився контроль, бо є чим займатися людям, які це досі робили. А всі це сприймають так, ніби можна розслабитися. Але в такий час люди мають хоча б про свою безпеку подбати, – зазначила Наталя Гопко.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.