Новини

У Чернівцях капітально дороги не будуть ремонтувати, але “залатають” ями на понад 100 вулицях

У Чернівцях запланували ямковий ремонт майже на 100 вулицях Чернівців.

Про це molbuk.ua повідомив начальник департаменту інфраструктури та благоустрою Чернівецької міської ради Григорій Прохоренко.

“Зараз у плані ямковий ремонт на 104 вулицях. Але час від час додається ще по кілька вулиць, тому список збільшується. Запланували у центрі міста ремонт ділянок на 12 вулицях, де є бруківка. Йдеться про вулиці Головна, Кафедральна, Шептицького, Бандери, Міцкевича тощо. Вже підрядник розпочав ремонт ділянки на вулиці Головній біля будинку-корабля. Там у деяких місцях немає багато бруківки, її замінять”, – сказав Григорій Прохоренко.

Роботи буде виконувати МіськШЕП, до ремонтів також будуть залучати підрядні фірми.

“МіськШЕП має лише дві бригади, які можуть ремонтувати дві дороги на день. Щоби цю кількість збільшити — до 5-6 доріг на день – будуть залучатися додатково підрядники”, – пояснив Григорій Прохоренко.

У Чернівцях ремонт розпочався і кілька важливих доріг вже “залатали”.

“Ми запустили асфальтовий завод і вже відремонтували ями на вулицях Героїв Майдану, Александрі. Перш ніж почати латати ями, готуємо максимальну кількість доріг, щоби використати увесь асфальт, який виробляє асфальтний завод. Доводиться так робити, щоби економити газ, який зараз коштує 50 гривень за куб. Для водіїв можливі незручності через це, але вони не затягуються на тривалий час. Дорогу фрезеруємо смугами, щоби була можливість проїзду”, – каже Григорій Прохоренко.

Насамперед будуть ремонтувати центральні дороги, де є значне транспортне навантаження.

“Наші спеціалісти весною робили дослідження стану доріг і дали рекомендації щодо ремонту доріг. Мешканці можуть звертатися зі скаргами щодо стану доріг, але ремонт буде здійснюватися відповідно до пріоритетності”, – зазначив посадовець.

Минулого року дороги у Чернівцях ремонтували до зими. Цього року планують не затягувати.

“Маємо завдання ямковий ремонт на дорогах завершити до 15 травня планують. Плануємо вкластися у ці терміни, якщо дозволять погодні умови”, – сказав Григорій Прохоренко.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.