Новини

«Виглядає, що це просто затягування часу»: експерт із Чернівців – про перемовини між Україною та РФ

Запекла війна триває, паралельно відбувається черговий раунд переговорів представників України та Росії. Чимало українців сприймають ці перемовини скептично.

Чого варто від них очікувати і як далі можуть розвиватися воєнні події, кореспонденти ” ” поцікавилися у голови Буковинського Центру виборчих технологій Ігоря Бабюка, пише molbuk.ua

“Насправді перемовини викликають певні застереження і занепокоєння з приводу того, які теми там обговорюються. Тож прекрасно розумію занепокоєння багатьох щодо них. Тому зараз є багато звернень до президента з приводу цих перемовин, які підписали більше 500 відомих осіб з України. Тому Розумію з іншого боку і офіс президента, який опинився у складній ситуації: щодня втрати, руйнуються промисловість, інфраструктура. Проте якщо вони підпишуть програшну для нас угоду – наприклад, з визнанням кордонів ЛНР та ДНР або в межах Луганської та Донецької областей плюс Херсон – то, звичайно, це призведе до розвалу України. Це обов’язково спричинить якийсь соціальний конфлікт усередині. І це буде дуже плачевно для України.

Утім, з огляду на те, що говорив президент і представники переговорної групи, складається таке враження, що це переговори більше для затягування часу, щоби принаймні вирішити якісь мінімальні кроки: гуманітарні коридори, хоча би тимчасове припинення вогню і так далі. Начебто на це і Росія йде, тому що вона також не можуть такий інтенсивний темп витримувати.

Тобто поки що виглядає так, що всі ці перемовини – це пошук додаткового часу для того, щоби перегрупуватися, змінити якусь тактику та стратегію. Та й Україна чекає як чогось святого серйозної зброї. Тому що її катастрофічно не вистачає…”

Із того, що Зеленський говорить, – ми максимум готові повернутися на позиції до 24 лютого. Та поки я бачу, що Росія на це все не погоджується. Так, вони від багатьох речей уже відмовилися – демілітаризація, денацифікація та все решта. Але поки що щодо територіальних претензій дуже чіткі ознаки, що вони хочуть загарбати якнайбільше.

Ми мусимо сподіватися на те, що влада не піде на це. Зараз у нас доволі нормальні, виграшні позиції, попри те, що ми протистоїмо такій навалі. Тримаємо оборону. Зараз такі позиції, що треба витримати на всіх фронтах, і дипломатичному в тому числі. Бо якщо зробимо поступку – це може дуже погано відобразитися на внутрішньополітичній ситуації.

Результати переговорів залежать від результатів на фронтах. Тільки коли Україна зможе давати нормальну максимальну відсіч, коли буде нанесена поразка на багатьох фронтах, тоді, гадаю, Росія буде зовсім по-іншому говорити. Але поки що це дуже важко йде.
Гадаю, війна ще довго буде тягнутися. Не розумію просто, на основі чого нам дають прогнози, що це все завершиться у квітні-травні. Війна може бути завершена тільки якщо справді буде поступка з боку України. Тобто вона буде завершена на певний період. Але заморожена війна – це найгірше, тому що потім вона вилізе у ще більшому масштабі”, – прокоментував Ігор Бабюк.

Раніше військовий експерт Ігор Козій заявив, що Україні необхідно максимально озброюватися, тільки це врятує її від російських загарбників.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.