Новини

Медик пояснив, чому буковинцям не варто нехтувати індійською вакциною

Не варто нехтувати індійською вакциною. Тому що вакцини Pfizer американсько-німецького виробництва, яку до України має постачати ЮНІСЕФ, завезуть лише 117 доз на всю країну. Цього дуже мало. А яка далі буде вакцина і коли – невідомо.

Про це у коментарі molbuk.ua розповів очільник департаменту охорони здоров’я ОДА Олег Чорний.

“Коли використаємо усі 15 тисяч доз Oxford/AstraZeneca (Covishield), яка наразі є на Буковині, я не знаю, яка буде вакцина потім. Тієї запланованої Pfizer буде лише близько 117 тисяч доз. А зараз рахуйте: 117 тисяч доз на половину (бо інша половина на ревакцинацію) – це, грубо кажучи, близько 58-60 тисяч осіб на всю Україну. І, за моєю інформацією, Pfizer будуть вакцинувати тільки тих людей, які живуть в інтернатах та в будинках для людей похилого віку. І то не знаю, чи всім вистачить. Тому, поки є можливість, краще вакцинуйтеся індійською вакциною, яка визнана світом”, – радить медик.

Як відомо, Чернівецька область 25 лютого отримала 15 100 доз вакцини виробництва Oxford/AstraZeneca (Covishield). Зберігати її можна 6 місяців. Аби сформувати імунітет, щеплення потрібно робити двічі, ревакцинацію необхідно провести через 28 днів.

Вакцинація є добровільною та безкоштовною. Перед щепленням лікарі підписують інформаційну згоду.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.