Новини

Українські вчені попередили про можливість «національної катастрофи» через весняну хвилю COVID-19

В Україні весняна хвиля COVID-19 буде значно вища і стрімкіша, ніж осіння, та може стати національною катастрофою.

Про це заявив лікар і науковець, кандидат біологічних наук, співробітник Інституту біохімії імені О.В. Палладіна НАН України Володимир Галицький.

“Весняна хвиля COVID-19 буде значно вища і стрімкіша, ніж осіння, та може стати національною катастрофою”, — сказав Галицький.
За його прогнозом, весняна хвиля епідемії триватиме до середини травня, а її пік припаде на початок квітня. На піку щоденна кількість нових випадків може сягнути 40 тисяч, а щоденна кількість смертей — перевищить тисячу, особливо, якщо можливості системи охорони здоров’я будуть вичерпані.

Висновки базуються на даних вивчення розвитку епідемії протягом весни-літа минулого року у країнах Північної півкулі та протягом літа-осені минулого року у країнах Південній півкулі.

“Руйнівний потенціал весняної хвилі епідемії COVID-19 очевидний. Ми попереджали ще з осені, ще до моменту виявлення більш вірулентних штамів, що весняна хвиля неминуча і супроводжуватиметься високою кількістю важких випадків, що потребуватимуть госпіталізації, а також високою летальністю”, – заявив Галицький.

З його слів, необхідно негайно вжити всіх можливих протиепідемічних заходів.

Тим часом в Україні зафіксовано вже 1,425 млн випадків коронавірусної хвороби COVID-19, добовий приріст, за 10 березня, — 9 тисяч, знову стрибок за кількістю випадків у порівнянні з днем раніше. При цьому також спостерігається різке збільшення госпіталізованих — за добу 4,2 тисячі. Також за добу – один з найвищих показників летальних випадків – 262.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.