Новини

“Ризик дійсно є”: Міноборони України – про ймовірність нападу Білорусі і чи ухвалив Лукашенко рішення атакувати Україну

Ризик вторгнення білоруських військ до України є дійсно, однак білоруси не хочуть воювати, бо не розуміють своєї ролі у цій війні, розв’язаній Росією.

Про це розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр під час спільного телемарафону на українських каналах 22 березня.

“Цей ризик дійсно є і дійсно ми спостерігаємо пожвавлення довкола нашого кордону вздовж кордону з Білоруссю. І ознаки того, що готуються до агесивних дій, так само є”, – сказала вона.

Разом з тим, за словами Маляр, у самопроголошеного президента РБ Олександра Лукашенка – дуже складна ситуація із своїм особовим складом, тому що білоруські військові не хочуть воювати проти України. “По-перше, вони вже бачили, що тут відбувається з російськими військовими, і, власне, ми доклали дуже багато зусиль, щоб вони це дуже добре побачили. Так, ми з ними виходили на зв’язок і дуже добре розуміємо настрої серед білоруських військових. Вони в більшості не хочуть бути тут гарматним м’ясом. Вони не розуміють, чому вони повинні тут бути. Вони не розуміють своєї ролі в цій війні”, – розповіла посадовиця.

За даними української розвідки, як повідомляє заступниця очільника Міноборони, Лукашенко не ухвалив остаточного рішення вторгнення до України. На думку Маляр, Лукашенко сумнівається віддавати наказ, оскільки є високий ризик позбутися крісла президента.

І, власне, для Лукашенка це дуже серйозний виклик, оскільки є ризик, що його підлеглі не виконають його команду. Друге – ви знаєте, що під ним уже довго хитається крісло і тому для нього це питання його особистої влади. Тому ризики є, але йому буде значно складніше ухвалюти ці рішення, ніж, скажімо, Путіну”, – підкреслила вона.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.