Новини

“Величезна зала з матрацами на підлозі”: чернівчанка показала, як приймають біженців у Румунії

Румунські волонтери намагаються допомогти усім переселенцям. Сюди з’їжджаються люди з різних міст України.

Чернівчанка Олена Карлова провела ніч у готелі під Сучавою в Румунії, який переобладнаний для прийому
біженців, і враженнями поділилася на своїй ФБ-сторінці.

“Це така величезна зала з матрацами на підлозі, тут дуже тепло, є коробки з іграшками та одягом, кольорові олівці, вода, хороший WiFi та смачні печеньки. Румунські координатори-волонтери за віком студенти, деякі з них говорять українською чи російською, англійською говорять всі. Будь-яке питання вони намагаються одразу вирішити, навіть, якщо це заздалегідь не в їхніх силах. Це зворушливо”, – написала Олена Карлова.

Після восьмої вечора привезли безкоштовну вечерю.

“Мами наливали суп дітям та бабусям. Чоловіків мало, всі переважно старшого віку, і чергу за їжею зайняли останніми. Було смачно”, – йдеться у розповіді.

До центру приїхало багато людей з України.

“Дві сестрички з Запоріжжя під однією ковдрою переглядають мультики на телефоні, поки їхня мама стомлено та задумливо дивиться у темне вікно. Діти з Чернігова тихенько малюють за столом. Дитячі малюнки тут наліплюють на стіну, своєрідна виставка. Старша жіночка з Харкова зі своїм котиком Мурликою намагається заснути. Вона тут вже три дні, збирається їхати чи то в Іспанію, чи то в Італію. Їй байдуже, куди. Бо в жодній з цих країн вона знайомих не має.
До речі, тут багато людей зі своїми собаками чи котами, які напрочуд дружно поводяться один з одним. І діти з м’якими іграшками”, – поділилася враженнями Олена Карлова.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.