Новини

Українські війська провели контрнаступи на деяких напрямках – Арестович

Радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович зазначає, що українські війська на деяких напрямках за вчора провели тактичні контрнаступи, які покращили ситуацію в конкретних районах оборони.

Про це йдеться у його відеозверненні.

“Наші війська на деяких напрямках провели за вчора невеличкі тактичні контрнаступи, які покращили ситуацію в конкретних районах оборони. Також наші війська завдавали потужних ракетно-артилерійських та авіаційних ударів по угрупованням противника. Не менше семи таких ударів було нанесено протягом доби”, – зазначив Арестович.

Він додав, що Повітряні сили Збройних сил України збили щонайменше три літаки, один вертоліт і декілька крилатих ракет.

“Противник у відповідь завдавав ударів ракетами зі стратегічних літаків і балістичними ракетами типу “Іскандер” по об’єктах на території України… Уражені цивільні об’єкти”, – зауважив радник керівника ОП.

Він наголосив, що дві третини ракет, які випускає російська армія, потрапляють у цивільні об’єкти: “Мабуть, це робиться свідомо”.

За його словами, загальна ситуація довкола України та найгарячіші точки на лінії фронту протягом доби не змінилися і “не мають шансів за зміну”.

“Тому що Російська Федерація витратила свої ресурси. Спроби перекинути найманців з Сирії та Лівії, шматки своїх підрозділів з Далекого Сходу поки їм не вдаються. Тобто вони не мають резервів. Як і за нашою оцінкою, так і за оцінкою провідних західних фахівців”, – зазначив Арестович.

Також він зауважив, що основні свої зусилля вороги концентрують в зоні проведення Операції об’єднаних сил.

“Але вчора понесли втрати на напрямку Ізюм і на напрямку Миколаїв, де також несуть втрати і в’язнуть в тактичних боях, які розгортаються навіть деякою мірою на користь України”, – сказав радник керівника ОП.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.