Новини

«Особливо наглих зробимо відомими»: Клічук пригрозив штрафами крадіям комунальної води у Чернівцях

Фото ілюстративне

Крадіїв газу, води та електроенергії у Чернівцях жорстко штрафуватимуть та відрізатимуть від каналізації та водопостачання.

Про це на брифінгу 14 березня повідомив Чернівецький міський голова Роман Клічук, пише molbuk.ua

На таких людей очікують великі штрафи, відрізання від каналізації та водопостачання і навіть публічне висвітлення інформації про них, пригрозив Клічук.

“Зараз будемо дуже жорстко ставитися до людей, які займаються крадіжками води. Ми на сьогодні маємо групу людей, які переїхали із Києва і які мають спеціальне обладнання. Тож таких крадіїв одразу знайдемо і будемо їх карати у більш жорсткій формі. Тому тих, хто використовує якісь схеми по необлікованому споживанню води, прошу в найкоротший період прийти і це легалізувати. Інакше ви будете відрізані від каналізації та водопостачання. Плюс на вас будуть накладені величезні штрафи. І обіцяю щодо особливо наглих висвітлювати це в публічній площині. Такі речі в умовах війни ми будемо розцінювати як мародерство. Сприймайте це як попередження”, – наголосив міський голова.

Як повідомили molbuk.ua у пресслужбі “Чернівціводоканалу”, у місті десятками років недобросовічні мешканці незаконно підключалися до водогінних мереж, крадучи воду.

“Зараз по місту дуже багато незаконних врізок. Це люди, які роками і навіть десятиліттями підключалися і собі тихцем качали воду з водомереж. Це і підприємства, і приватні будинки. Ми усе це бачимо і тепер беремося з цим боротися у жорсткій формі. Приїхали кияни з сучасними технологіями та схемами пошуку цих врізок. Тож оголошуємо тиждень на те, щоби всі, хто має ці необліковані врізки, прийшли на водоканал і облікували їх: заключили договір, встановили лічильник і почали розраховуватися. У протилежному випадку ми завдяки цим технологіям починаємо вживати щодо цих людей жорстких заходів”, – зазначили у пресслужбі.

За словами Романа Клічука, схожих заходів планують вжити і підприємства, які постачають місту електроенергію та газ.

Також Клічук нагадав жителям міста, щоби намагалися добросовісно сплачувати комунальні послуги.

“Розумію, як зараз важко всім, але прошу сплачувати комунальні послуги, особливо прохання стосується оплати за воду, тепло, газ. Бо місто має працювати і отримувати кошти”, – зазначив мер.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.