Новини

Матеріальні збитки від нападу росії вже сягнули $100 мільярдів — радник Зеленського

Станом на 15-й день війни Україна від нападу росії вже зазнала матеріальних збитків щонайменше на 100 мільярдів доларів.

Про це повідомив радник президента Володимира Зеленського з економічних питань Олег Устенко, передає офіційний канал України Ukraine Now.

“Унаслідок вторгнення російських військ в Україну на сьогодні зруйнована інфраструктура, будівлі та інші матеріальні цінності на суму щонайменше 100 мільярдів доларів”, — вважають в ОП.

Устенко також додав, що через війну в Україні зупинилися 50% підприємств, а інша половина працює на межі своїх можливостей.

Президент Володимир Зеленський заявляв, що після війни Україна відбудує усі знищені російськими військами міста і села за найкращими архітектурними проєктами.

Уряд обіцяє відшкодувати людям матеріальні втрати, завдані війною. Так, у додатку “Дія” протягом найближчого тижня запуститься реєстрація інформації про пошкоджене та зруйноване майно громадян України.

Також в Україні запустили проєкт “Росія заплатить”, який збирає дані про зруйновані окупантами об’єкти. Дані використають у міжнародних судах проти рф для відшкодування.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.