Новини

14-ий день війни: Україна героїчно обороняється, у ворожому таборі паніка через величезні втрати, – Генштаб ЗСУ

Станом на ранок чотирнадцятої доби протистояння українського народу російському воєнному вторгненню угруповання сил оборони продовжує вести оборонну операцію у межах визначених операційних зон.

Про це повідомила пресслужба Генерального штабу Збройних сил України.

На Північному та Північно-західному напрямках продовжується ведення бойових дій у Поліському та Волинському операційних районах, а також вздовж ділянки державного кордону України та в районах населених пунктів Ніжин, Іваниця, Тростянець, триває оборона міста Чернігова.

Угруповання сил і засобів оборони Києва відбиває наступ окупантів, наносить вогневе ураження його наступальним угрупованням та стійко утримує визначені рубежі.

На Південному напрямку оперативні угруповання сил оборони здійснюють прикриття державного кордону України та морського узбережжя, охорону та оборону аеродромів та об’єктів критичної інфраструктури.

На інших напрямках угруповання військ проводять стабілізаційну операцію та виконують завдання територіальної оборони.

Повітряні сили ЗСУ відбивають ракетно-бомбові удари та знищують засоби повітряного нападу окупантів, здійснюють протиповітряне прикриття важливих об’єктів інфраструктури України та угруповань військ.

Що там в окупантів?

За наявною інформацією Генштабу, через численні втрати особового складу окупанти продовжують проводити приховану мобілізацію під виглядом навчальних зборів на територіях анексованого Криму, Краснодарського краю та окремих районів Донецької та Луганської областей, активізувавши діяльність щодо набору добровольців для війни на території України.

Крім того, були зафіксовані випадки відрахування юнаків призовного віку з вищих навчальних закладів рф, аби поповнити ними резерв армії окупантів.

російські війська не виключають можливість залучити до війни з Україною до 800 військовослужбовців невизнаної придністровсько-молдавської республіки. Проте морально-психологічний стан цього особового складу залишається на низькому рівні.

У Бердянську окупанти почали поширювати пропагандистські матеріали, аби дискредитувати військово-політичне керівництво України.

На території Чернігівщини, тимчасово зайнятій російськими військами, окупанти продовжують переховувати озброєння та військову техніку серед житлових будинків та в приміщеннях сільськогосподарських об’єктів.

Також там вони використовують мережу лікувальних закладів для надання медичної допомоги пораненому особовому складу. Окупанти виводять з ладу вежі стільникового зв’язку. Все це порушує норми Міжнародного гуманітарного права.

У Херсонській області виявили, що військовослужбовці зс рф, переодягнені у цивільний одяг, висувалися у напрямку на Миколаїв.

За наявною інформацією, серед особового складу окупаційних військ розповсюджуються панічні настрої через величезні втрати в живій силі та техніці.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.