Новини

Путін іде шляхом Гітлера: ЗМІ проаналізували дії обох тиранів і помітили вражаючу схожість

Путін іде шляхом Адольфа Гітлера.

Такий висновок зробило видання Слово і діло, проаналізувавши дії двох тиранів і опублікувавши результати у інфографіці, пише molbuk.ua

Аналітики відзначили, що обидва диктатори прийшли свого часу до влади не в результаті виборів. Зокрема, Гітлер у 1933-му – у результаті призначення, а Путін у 1999-му – змови як наступник.

Обидва отримали звання “Людини року” за версією журналу “Time”, а також організували олімпіади у своїх країнах для покращення іміджу.

Якщо Гітлер провів референдум в умовах окупації Австрії, а у березні 1938 року – аншлюс Австрії, тобто приєднання її до фашистської Німеччини, пізніше окупував Судет під приводом захисту німецькомовного населення, то Путін, як відомо, анексував Крим та здійснив інтервенцію на Донбасі під приводом захисту російськомовного населення.

Далі з боку Гітлера було порушення Сен-Жерменського договору 1919-го року, Мюнхенська змова та неоголошене вторгнення в Польщу 1 вересня 1939 року.

З боку Путіна – порушення Будапештського меморандуму 1994-го року, ініціювання на міжнародному рівні теми відокремлення частин України та неоголошене вторгнення в Україну.

Аналітики видання “Слово і діло” виокремили 10 спільних рис Путіна та Гітлера:

1. Культ особистості

2. Система пропаганди та зомбування (Геббельс/ Кісельов)

3. Реваншизм.

4. Політика імперіалізму

5. Створення образу зовнішнього ворога

6. Використання етнічного питання у зовнішній політиці.

7. Обмеження прав громадян, насамперед сексуальних меншин

8.Централізація влади

9. Утиски інакодумства та опозиції

10. Підтримка ультраправих та нацистських партій в Європі.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.