Новини

Абсолютна брехня: у МВС спростовують фейк про те, що «Київ в оточенні росіян»

Радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко заявив, що смс-ки, які деякі українці отримують, щодо того, що Київ нібито перебуває в оточенні військ загарбника, не відповідає дійсності.

Як передає Укрінформ, про це він заявив у ефірі телеканалу “Україна 24”.

“Окремо хотів би зупинитися на тому, що наразі дуже багато фейків. Смс-ки почали сипатися до українців, що Київ уже в оточенні. Хочу офіційно заявити про те, що це – абсолютна брехня, це абсолютно не відповідає дійсності”, – поінформував радник глави МВС України.

Окремо, говорячи за ситуацію з Маріуполем і Волновахою, він уточнив, що у відомстві планують, що можна буде вивезти до 200 тисяч осіб з Маріуполя і до 15 тисяч осіб – з Волновахи. Денисенко нагадав, що раніше були обстріли Сум та вибух у Білій Церкві. За його словами, під Києвом “традиційна історія” – це місто Гостомель.

“І далі трохи, північ, північний захід, північний схід – росіяни продовжують концентрацію своїх військ… Але хочу нагадати про те, що вчора нам вдалося зробити у Баришівці, “оперативну зачистку”, назвемо це так, і достатньо сильно відкинути російські війська. І був бій під Броварами зі сторони Ніжина, і, власне кажучи, там теж нам вдалося досягнути певної перемоги”, – поінформував він.

Говорячи про мітинг у Херсоні, Денисенко заявив, що бере гордість за наших людей, які на нього виходять. “І у принципі, були навіть постріли у повітря від росіян, але люди все одно стоять і кричать, що Херсон – це Україна”, – поінформував він.

Він також звернув увагу на історію щодо Херсона — там росіяни намагались роздавати “гуманітарку”. За його словами, 4 березня у Херсоні стояли кілька цих фур, – “і херсонці не підходили брати ці подачки”.

“Була попередня домовленість про те, що навколишні підприємства будуть передавати їжу до Херсона, тобто, вони готові були завезти кілька десятків фур, щоб у місті була їжа. І росіяни не пропустили всі ці фури для того, щоб зробити картинку для російського ТБ, щоб показувалося, що українці йдуть за російськими подачками. Тобто, вони спеціально не запускають продукти у місто, щоб показувати (свою – ред.) картинку для російського ТБ. Це ще один штрих до цинізму росіян і їхньої ідеології”, – зауважив Денисенко.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.