Новини

Естонія зібрала майже 6 млн євро для підтримки України

Станом на вечір 4 березня, в Естонії через великі організації було зібрано 5,9 млн євро пожертвувань на підтримку України.

Про це пише естонське телерадіомовлення ERR.

Ініціативу “Для України” в Естонії підтримують три різні некомерційні організації: Eesti Pagulasabi (“Допомога біженцям”), Mondo та Український культурний центр. Різні кампанії зі збору коштів також проводять Естонський Червоний Хрест та Фонд розвитку державної оборони.

До вечора 4 березня ці п’ять організацій зібрали пожертвування на суму 5,9 млн. євро. Сума продовжує зростати. Так, Червоний Хрест повідомив, що одне з підприємств пожертвує Україні мільйон євро.

Представниця Естонського Червоного Хреста Лійс Ермінгер розповіла, що збирання грошових пожертвувань наразі триває, а приймання речей вже припинено. Речі на склади Червоного Хреста з пунктів збору привезуть з понеділка.

“У нас вже близько 10 вантажівок пожертвувань. У нас є точний список речей, які ми збираємо, ми його не самі придумали, його нам надіслав Український Червоний Хрест. Це здебільшого предмети гігієни, постільна білизна, подушки, ковдри, простирадла”, – зазначила Ермінгер.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.