Новини

Не вірити запевненням РФ про безпеку: Кислиця наголосив, що гуманітарні коридори можуть стати мішенню для російської армії

Запевнення Росії про евакуацію цивільного населення з найнебезпечніших районів атакованої України можуть виявитися черговою брехнею, а автобуси з людьми перетворитися на легку мішень.

Таку думку озвучив членам Ради Безпеки ООН постійний представник України Сергій Кислиця, – пише Укрінформ.

“Існує багато термінових завдань. Зокрема, узгодити гуманітарні коридори для евакуації цивільного населення із найнебезпечніших районів”, – зауважив Кислиця.

Водночас він попередив: “Не можна вірити запевненням Росії про безпеку. Слова Росії часто, якщо не завжди, не відповідають її діям”.

У цьому зв’язку дипломат підкреслив, що російські політики й дипломати навіть в ООН стверджували, що не буде вторгнення, не буде нападу на Україну.

“Тому такі (гуманітарні – ред.) коридори можуть стати легкою мішенню для російської армії”, – наголосив український дипломат.

Він додав, що агресія РФ проти України – це не тільки криза у сфері безпеки, це ще й гуманітарна криза.

“Ця війна, розв’язана за свідомим вибором (Путіна – ред.), це не просто порушення міжнародного права, а й порушення усвідомлення світу”, – наголосив Кислиця.

Він також закликав міжнародну спільноту фіксувати всі випадки порушення міжнародного права й міжнародного гуманітарного права в Україні.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.