Новини

«Для цивільних загроза дуже мала», – радник офісу президента про ймовірну нічну атаку на Київ

Ракетні удари по Києву, якщо вони відбудуться цієї ночі, цивільним загрожують з дуже малою вірогідністю.

Про це написав у фб радник голови Офісу президента Олексій Арестович.

За його переконанням, окупанти будуть воювати на військових об’єктах.

“Ми зупинили їх сьогодні. Практичний наплив на нашу територію склав в середньому сорок кілометрів. ВВС збережено, війська бойові, також застосовуємо авіацію (тож коли чуєте звуки літаків, то може бути наше, як сьогодні, коли над Гостомелем збивали російські гелікоптери).
Взагалі вони насправді невдачі. Провал і перший удар і плани попереду. Героїчна оборона наших військ, чудеса, які мають нашу армію, прикордонники, нацгвардійці, інші структури, і є головна умова і головна причина цього провалу: Чернігів, Суми, Київ, Харків, вся зона ООС, Херсон”, – написав Арестович.

Він додав, що 25 лютого буде найстрашніший день – страшніший, ніж попередній. Та водночас буде легше.

“Вони увімкнуть все, що можуть, щоб зламати нас психологічно і – на полі бою. Але з іншого боку, далі стане легше. Раптового ефекту немає, звичка почала формуватися, десантниками нас вже не налякаєш. Будуть авіаудари, десантні війська, поранення та півраунди”, – прогнозує радник голови ОП.

“Однак, лише за 24 лютого втрати – 7 літаків та 7 вертольотів, більше 30 танків, більше 130 бронемашин. Вбитий противник втратив, за найбільш стриманими оцінками (і за нашими розвідками), щонайменше 450 солдат і офіцерів (тільки під Гостомелем ми їх заточили мінімум двісті).
Понад два десятки їх бійців потрапили в полон. Приблизно половина з наступних – дедлайни.
За даними нашої розвідки, противник приголомшений силою опору і дуже низькими темпами свого прогресу. Витримаємо завтра (25 лютого – ред.) – на третій день буде суттєво легше.
І є перемога”, – написав Арестович.

Наразі у Києві відносно тихо та спокійно, пишуть місцеві у соцмережах.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.