Новини

У Чернівцях розпочалося «велике прибирання»: підприємства, які проігнорують акцію, каратимуть

У Чернівцях із 18 лютого розпочалася весняна акція з прибирання та благоустрою території. Вона триватиме до кінця квітня.

Відповідне розпорядження міського голови Романа Клічука розміщене на сайті міськради, пише molbuk.ua

Згідно з розпорядженням, департаменту інфраструктури та благоустрою доручили організувати прибирання доріг і вулиць, парків, скверів, ринків, дитячих та спортивних майданчиків, підвалів і горищ житлових будинків, прибудинкових територій і громадських криниць, прибережних смуг річок і водоймищ, територій підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності.

До участі в проведенні весняної толоки – залучити підприємства, установи і організації незалежно від форм власності, навчальні заклади, заклади охорони здоров’я, громадські організації, орендарів, ОСББ, ЖБК, ЖБТ та населення.

При цьому комунальники будуть здійснювати рейди-перевірки з виконання заходів весняної акції. До керівників, які нехтують цими питаннями, застосовуватимуть “передбачені чинним законодавством заходи адміністративного впливу”.

У рамках акції планують упорядкувати кладовища, братські могили, меморіальні комплекси, місця почесних поховань, зони для вигулу собак та громадські вбиральні.

Окрім того, помити смітники та встановити контейнери для збору великогабаритних відходів.
До ладу планують привести зупинки громадського транспорту, дороги та кювети., висадити дерева та квіти.

Підприємство “Чернівціспецкомунтранс” під час проведення весняної акції з прибирання безкоштовно прийматиме транспорт зі сміттям на міське сміттєзвалище від міських комунальних підприємств, управителів, ОСББ, ЖБК, ЖБТ і приватних підприємств, які здійснюють управління житловим фондом.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.