Новини

У Польщі рекордний попит на українських заробітчан: сфери, де роботи найбільше

Попит на працівників у 2022 році у Польщі очікується на рекордному рівні. Вперше за сім років у жодній професії не буде надлишку персоналу.

Про це йдеться повідомляють в аналітичному центрі агенції з міжнародного працевлаштування Gremi Personal, пише Главком.

Заповнення робочих місць стане викликом для польських роботодавців. Попри зростаючe число працюючих у Польщі українців, працевлаштування іноземців не задовольнить усі потреби економіки.

Проблем із пошуком роботи не буде – ні для спеціалістів, ні для осіб без кваліфікації. У дефіциті – 30 професій. Найбільші проблеми з підбором кадрів виникають у будівельній, транспортно-логістичній галузях та промисловості.

“Професія працівника складу – одна з найбільш дефіцитних. Робочі руки потрібні як великим логістичним хабам, що обслуговують відомі бренди одягу, та і всім компаніям, що продають свої товари через Інтернет. Попит на співробітників на складах сезонний – залежить від маркетингового календаря: представлення нових колекцій, розпродажів, чорної п’ятниці, свят. Але навіть у перервах між піками зберігається відносно високий попит на робітників”, – стверджує Даміан Гузман, заступник генерального директора агенції з міжнародного працевлаштування Gremi Personal.

Агенції із працевлаштування також бачать великий потенціал у співпраці з меблевою промисловістю. На роботу набирають як і працівників без досвіду, так і кваліфікованих – столярів, деревообробників.

Ще одна галузь, яка бореться із кадровим дефіцитом і активно наймає іноземців, – це харчова промисловість.

Найбільший дефіцит працівників у цій галузі відзначають у Поморському та Західно-Поморському воєводствах – через розміщення тут багатьох рибопереробних заводів – і в Куявсько-Поморському та Великопольському воєводствах, де важливу ролі відіграє м’ясна промисловість.

Будівельна галузь також може зіткнутися з серйозними проблемами у 2022 році.

Таке поглиблення дефіциту на польському ринку праці пов’язане зі швидким відновленням польської економіки після пандемії.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.