Новини

«Даруємо не квіти, а емоції»: подружжя чернівчан займається доставкою квітів та подарунків

Вже понад десяток років чернівчанин Ігор Боднарук займається доставкою квітів та подарунків.

Згодом чоловік разом із дружиною Юлією відкрив у центрі міста магазин, в якому можна замовити послугу з доставки квітів.

Про це йдеться у публікації “Молодого буковинця” від 10 лютого, пише molbuk.ua

“Ми – помічники Амура”

Ігор наголошує: він не просто продає чи доставляє квіти.

“Самі собою квіти можуть бути і непотрібними. Та коли людина дарує їх, то робить це з якоюсь метою. Як правило, щоби привернути увагу”, – каже Ігор Боднарук.

Зазвичай дівчата чи жінки дуже позитивно реагують на квіти. І в будь-якому випадку такий подарунок – це вже певний крок хлопця, який вирішив проявити свої почуття, переконаний співрозмовник. Тож працівники служби доставки квітів – такі собі помічники Амура.

“Сто відсотків, ми з Амуром в одній упряжці”, – жартує Ігор. І додає: ще не траплялася жінка, яка би сахалася від букета. Хіба що вона у дуже кепському настрої, або дарувальник її настільки образив, що не готова його пробачити. Та навіть у такій ситуації це вже певний крок до налагодження контакту.

“У нас була ситуація, коли замовник попросив залишити букет зі 101-єю трояндою під дверима коханої. Вочевидь, вона за щось була ображена на нього. Я поклав квіти під двері, подзвонив і спустився сходами. Чую – двері відчинилися. Шур-шур – букет забрали. Потім у тієї пари все було добре, бо й далі нам надходили від них замовлення. Отож, що би не було, навіть такий маленький вияв уваги все одно працює”, – зазначає Ігор Боднарук.

Дарували квіти під час знайомства, а потім – на виписку з пологового

Чоловік запевняє, що значна кількість клієнтів, які користувалися його послугами доставки квітів, згодом одружилися.
“Доставкою квітів я почав займатися у 2009-му році. І мені дуже приємно, що ця перша доставка закінчилася одруженням пари. Ми про це дізналися пізніше, коли той самий хлопець знову замовив для коханої квіти на свято Миколая. Тоді ж він розповів, що вони вже одружилися. Тому можна сказати, що у нас “легка рука”. Насправді ж, таких випадків серед наших клієнтів дуже багато. У нас є такі пари, яких ми знайомили, робили пропозицію великим букетом, далі організовували весільний букет, а пізніше дарували квіти на виписку з пологового будинку! І я переконаний, що кількість розлучень серед наших замовників є мінімальною”, – стверджує Ігор.

Доставка квітів також дуже допомагає під час знайомства.

“Якби я зараз був 20-річним юнаком і мав теперішній досвід, то стовідсотково користувався би доставкою квітів, – зізнається Ігор Боднарук. – Це економить дуже багато часу, зусиль, емоцій. Часто хлопець не знає, як підійти до дівчини. Він чекає Дня Валентина, щоби наважитися вручити “валентинку” й зізнатися у почуттях. Його мучать хвилювання. Відповідно, витрачає час та енергію. І тут може стати в нагоді доставка квітів. Причому для цього навіть не потрібно знати номер телефону дівчини, достатньо показати аккаунт в соцмережі. Першого разу букет можна подарувати навіть анонімно або ж залишити записку, від кого вони, і свій номер телефону”.

Добре вимийте вазу і тримайте букет подалі від тепла

Популярними серед замовників є букети зі 101-єї троянди, провадить співрозмовник. Рекордом же було замовлення букета з 501-єї квітки.

До речі, до Дня Валентина вартість зросте: якщо зараз букет зі 101-ї троянди довжиною 70 см коштує у середньому 3800, то до 14 лютого вартуватиме до 5800 гривень. Ціна однієї червоної троянди підніметься з 40 до 50-ти гривень.

– Якщо немає коштів на великий букет троянд, подаруйте тюльпани, – радить чоловік. – Тюльпан на День Валентина набагато якісніший, ніж на свято 8 Березня, і стоїть довше, аж до початку весни.

– Щоб обрати свіжі квіти, звертайте увагу на листя – воно має бути зеленим, рекомендує Ігор Боднарук. – Також дуже важливо правильно за ними доглядати. Ваза має бути чистою, вимитою з милом, не просто ополіснута водою після попереднього букета. Також у воду не мають потрапляти листки.

Існує думка, що потрібно додати цукру, аби квітка довше стояла. Але цього не можна робити у жодному випадку! Просто налийте свіжої води – в ідеалі криничної, і щоб її було достатньо.

Квіти слід тримати подалі від тепла – батареї, підлоги з підігрівом. А ще раз на три дні змінюйте воду і підрізуйте на два сантиметри кінці стебел під кутом. За правильних умов зберігання букет може простояти до трьох тижнів”.

Фото з фб-сторінки Ігоря Боднарука

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.