Новини

У регіони розподілили ліки від COVID: Буковина отримала найменше

Міністерство охорони здоров’я розподілило у регіони 60 тисяч курсів препарату для лікування COVID-19 “Молнупіравір”. Чернівецька область отримала найменшу кількість препаратів.

Про це стало відомо з наказу міністерства охорони здоров’я, пише molbuk.ua

“Розподіл лікарського засобу “Молнупіравір, 200 мг” для запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, закупленого за кошти державного бюджету України на 2021″, – йдеться у наказі.

Чернівецька область отримала 432 пляшки “Молнупіравір” (у кожній пляшці по 40 капсул — авт.). Це найменша кількість ліків серед усіх областей України.

Найбільше ліків отримала Донецька область понад 15 тисяч пляшок.

Сусідні області з Буковиною теж отримали більше ліків. Зокрема, Івано-Франківській області розподілили 580 пляшок “Молнупіравір”, Хмельницькій області — 1536 пляшок.

Що таке “Молнупіравір”

“Молнупіравір” – це таблетка, яка складається з молекул N-гідроксицитидину, що змінюється в тілі людини, набуваючи здатності вбудовуватися у вірусну РНК. Це призводить до появи багатьох мутацій у генах SARS-COV-2, які перешкоджають функціонуванню вірусу. Як наслідок, в організмі людини зменшується кількість вірусних часток, що знижує тяжкість симптомів COVID-19.

Також незабаром в Україну надійде ще 240 тисяч курсів препарату, 75 тисяч із яких — вже до кінця цього тижня.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.