Новини

«Боротьба за академічну свободу»: як кандидати на пост ректора БДМУ відреагували на результати виборів

Кандидати на посаду ректора Буковинського державного медичного університету вперше публічно відреагували на результати виборів, за підсумками яких не було обрано керівника вузу.

Кореспонденту molbuk.ua не вдалося поспілкуватися з Оксаною Андрієць та Віталієм Максим’юком з приводу вчорашніх виборів у БДМУ. Щоправда, вони сьогодні висловились щодо необрання керівника вузу на своїх сторінках у Facebook.

Зокрема, вони висловлюють вдячність тим, хто проголосував за їхні кандидатури.

“Зломлена? Ні! Так надщерблена. Розчарована? Так! Особливо тими, кому віддавала душу. Розгублена? Ні! Бо тепер точно знаю з ким і в якому напрямку рухатися. Вдячна! Так! Тим, хто не зрадив, хто допомагав долати перешкоди і підтримував. Ціную! Надійних, справжніх, відданих!”, – написала Андрієць.

“Я повернувся з виборів спокійний, задоволений і… щасливий! Втішений вашими численними повідомленнями, дзвінками і навіть віршами, зігрітий вашим душевним теплом, оповитий вашою щирістю і підтримкою. Я повернувся в мирі зі своєю совістю, зі своїми принципами та переконаннями. Я повернувся самим собою! Це відчуття внутрішньої гармонії та впевненості настільки сильне, що, мабуть, відчувається і зовні: моїм близьким навіть на думку не спало втішати мене у зв’язку з недосягненням абсолютного результату”, – написав Віталій Максим’юк.

“Учора мені надійшло надзвичайно тепле повідомлення, в якому, окрім слів підтримки, були й слова заспокійливі: мовляв, вибори все одно нагадували “бій з носорогами”, тому вони й не могли відбутися. Дозволю собі не погодитись. Так, це була свого роду боротьба, але боротьба не з напівміфічним непереборним звіром, а із самими собою: за власні демократичні переконання, цінності, ідеали – та навіть за свою академічну свободу!”, – повідомив кандидат на посаду ректора.

“Словом, ми почали змінюватися, трансформуватись у сучасний, відкритий, динамічний український виш. Усе це означає, що ми відчуваємо відповідальність перед нашими студентами не лише як перед майбутніми лікарями, а ще й як перед громадянами, членами суспільства. І я щиро переконаний, що невдовзі усім цим змінам радітимуть і ті, чий 331 голос ми сьогодні, можливо, не до кінця почули й зрозуміли, але кого ми, безумовно, дуже поважаємо. Тому в нас все ще попереду! Я глибоко впевнений, що, слідуючи шляхом конструктивного й відкритого діалогу, ми згуртуємось та об’єднаємось у справді міцну університетську родину”, – написав В. Максим’юк.

Як раніше повідомлялося, учора, 8 лютого у Буковинському державному медичному університеті відбувся другий тур виборів ректора. За посаду боролися двоє кандидати – професори Оксана Андрієць та Віталій Максим‘юк.

За підсумками голосування, за Максим’юка проголосували 255 осіб, за Андрієць – 182 виборці. 331 людина не підтримала жодного кандидата. Також виборча комісія нарахувала чотири недійсні бюлетені.

Як відреагували соцмережі на такі результати виборів, читайте тут.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.