Новини

В Україну заходить потепління: якою буде погода цього тижня

Цього тижня погода в Україні буде досить теплою. Вдень практично по всій території країни (крім гірських районів) відзначатимуться плюсові значення температури.

Як повідомляє Укргідрометцентр, вночі, особливо під час прояснень, збережуться невеликі морози в межах -3 -5 градусів.

У першу половину тижня переважатиме хмарна та волога погода, оскільки на територію України перетинатимуть атмосферні фронти північного циклону Roxana, які принесуть у більшість областей дощ і мокрий сніг. Проте, починаючи з четверга, опади в Україні припиняться, буде менше хмарності та більше прояснень.

Вночі все ще можлива ожеледиця, а в середу та четвер у західних областях посилиться вітер, місцями навіть до штормових позначок 15−20 м/с.

У гірських районах Карпат збережеться класична зимова погода зі снігом і помірними морозами. Крім того, найближчим часом у горах існує висока загроза сходження лавин (значна сніголавинна небезпека 3 рівня), тому слід утриматися від походів на високогір’я.

8 лютого у більшості областей невеликий, на півдні та сході помірний дощ та мокрий сні. Температура протягом доби від 2 морозу до 3 градусів тепла, у південній частині 1−6 градусів тепла.

У наступні дві доби у північних, східних, у середу також і в західних областях невеликий мокрий сніг та дощ, на решті території без істотних опадів. Температура вночі від 3 градусів тепла до 4 градусів морозу, вдень 0−5 градусів тепла. 10 лютого на заході та півдні країни до +9.

Вночі на дорогах, окрім південної частини, місцями ожеледиця.

Вітер північно-західний із переходом на південно-західний, 5−12 м/с, 9−10 лютого у західних областях місцями пориви 15−20 м/с.

11 лютого вночі у північно-східних областях невеликий мокрий сніг та дощ, вдень у північно-західних областях невеликий дощ, на решті території без опадів.

Температура вночі від 4 до 2 градусів морозу, вдень 2−8 градусів тепла, на півдні країни до 12 градусів тепла.

У Карпатах часом невеликий сніг. Температура протягом доби 0−5 градусів морозу.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.