Новини

У селах Буковини через зруйновані тротуари людям доводиться ходити по проїжджій частині дороги

У мережі обговорюють проблему зруйнованих тротуарів у багатьох населених пунктах Чернівецької області, через що чимало пішоходів змушені ходити по проїжджих частинах доріг.

На цю проблему звернув увагу користувач соцмережі Руслан Романко, про що він написав у Facebook-спільноті “Активна Кіцманщина”.

“У зв’язку з тим, що проводяться ремонтні роботи автодороги М-19, в т.ч. вулиці Незалежності в м. Кіцмань, люди часто не маючи бажання йти розрушеним тротуаром йдуть по краю автодороги проїжджою частиною. Проблема з пішоходами, що йдуть вздовж автодороги під час ремонту траси М-19, відбувається напевно не тільки по вул. Незалежності в місті Кіцмань”, – пише буковинець.

Він також нагадав, що сьогодні вранці у селі Лашківка сталася смертельна дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої загинув чоловік. Руслан Романко підозрює, що потерпілий міг проходити краєм дороги, хоча відповідь на це питання має надати слідство.

“Людину збили… Йшов чоловік по дорозі чи йшов відсутнім для нормального проходу тротуаром – за будь-яких обставин все одно винним скоріше буде водій. Чи розглядатимуть інші версії події: чи будуть притягнуті до відповідальності посадові особи відповідних служб, що не забезпечили і по сьогодні безпеку руху пішоходів та не зробили пішохідні тротуари прохідними для людей вздовж центральної автодороги – питання відкрите”, – додав Руслан Романко.

Користувачі соцмережі активно дискутують з приводу цієї проблеми:

“Хоч би зробили зебри і розмітку!!! Дорогу перейти в Кіцмані як проходження квесту у форті Боярд. Хоч і не тішить дистанційка в дітей, та хоч знаєш, що не прийдеться їм щоднини по 5хв чекати, аби дорогу перейти…”.

“Та ці водії геть знахабніли, не зупиняються коло знаків, ще й махають на тебе руками, як на ідіота. Я нещодавно переходила дорогу коло церкви у центрі, навпроти ринку, то якийсь старий дегенерат мало не наїхав на мене, бо не збирався зупинятися навіть коло знаку, почав махати своїми каліками, сигналити, типу, якого чорта я тут переходжу, тому я рукою вказала на наявність знаку “пішохідний перехід” і ще прокрутила пальцем біля скроні, щоби показати, як я оцінюю його розумові здібності. А ще, він їхав мінімум 65-70 км/год при ліміті 50км/год (згідно ПДР по населеному пункті), і мало не збив мене. І це людина старша була, 55-60 років, людина, яка вже давно має знати ПДР напам’ять, що головніше навіть не розмітка, а знак. Але наші чомусь не реагують на знаки, тому якщо нема розмітки, то можна не зупинятися. Залізна логіка дебілів”.

“Так, тротуари на даний момент це трагедія, особливо для мамочок з калясками… Щоб перейти з одного боку тротуару на інший , потрібні немалі зусилля, а розминутися калясками біля ромаксу нереально, потрібно перечекати поки пройдуть люди , а потом вже їхати каляскою, це жах…”.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.